Forårspizza med kikærter, pesto og kartofler
4 stk.
Pizzadej:
400 g hvedemel
100 g hampemel
2,5 dl vand
25 g gær
1,5 spsk. olivenolie
1 spsk. sukker
1 stk. salt
Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i vandet
2. Bland resten af ingredienserne sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på
3. Ælt dejen rigtig meget hvorefter dejen kommes i en skål hvor den skal hæve en halv times tid
4. Del dejen i 4 og form runde pizza bundet
5. Kom dit ønskede fyld på og bag dem ved 270 grader i grillen på en pizzasten i 10-12 min. eller i en varmluft ovn på 200 grader i ca. 20-25 min.
Kikærte topping (til 2 pizzaer):
1 ds. kikiærter
1 dl ramsløg pesto eller hampepesto
1 stk. sød kartoffel
2 spsk. rapsolie
1 dl fetaost
Salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en skål
2. Tilsæt pesto og mos det sammen med en gaffel til en grov konsistens
3. Massen smøres på pizzabunden
4. Sød kartoffel skrælles og skæres i helt tynde skiver på et mandolinjern og kommes i en skål
5. Tilsæt olie, salt og peber og rør det godt sammen kartoflerne lægges på pizzaen
6. Fetaost kommes på pizzaen efter den er blevet bagt