Æbleskiver er en elsket klassiker i dansk bagværk, der ofte nydes i juletiden, men som også kan være en lækker godbid året rundt. I denne opskrift tager vi den traditionelle æbleskive til nye højder ved at tilføje hampemel, som ikke kun giver en nøddeagtig smag, men også en sundere profil. Hampemel er rigt på protein, fibre og essentielle fedtsyrer, hvilket gør disse æbleskiver til et nærende valg.
At lave æbleskiver med hampemel er en sjov og kreativ proces, der bringer hele familien sammen. Den bløde, luftige konsistens kombineret med den let sprøde overflade gør dem uimodståelige. Server dem varme, drysset med flormelis eller med syltetøj, og du vil opleve, hvordan denne sundere version af den klassiske æbleskive hurtigt bliver en favorit.
Så find dit æbleskivejern frem, og lad os komme i gang med at bage disse lækre, hampemelsfyldte æbleskiver, der vil glæde både store og små!
Skil æggene således æggeblommer og æggehvider er i hver deres skål.
Smelt de 30 g smør – lad det køle af.
Bland de tørre ingredienser (mel, salt, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver og natron) og revet citronskal sammen i en skål.
Bland æggeblommer, smeltet smør og kærnemælk sammen i en skål. Rør massen forsigtigt rundt med de tørre ingredienser til, at dejen er ensformig.
Pisk æggehviderne stive. Rør først 2 spsk. æggehvide i dejen. Vend derefter resten af æggehviden forsigtigt i dejen uden, at luften slås ud.
Kom 2 dl af dejen i en sprøjtepose med stor tyl.
Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme. Kom lidt smør i hvert hul.
Læg en lille klat smør i hvert af æbleskivepandens huller. Fyld hullerne trekvart op med dej (æbleskiverne hæver meget). Vend æbleskiverne en kvart omgang (med et træspyd eller strikkepind), når de begynder at stivne og hæve i kanterne.
Fyld efter med en smule mere dej i midten af æbleskiven og vend den derefter helt rundt. Vend æbleskiverne nogle gange i løbet af stegning, så de bliver stegt på alle sider og bliver gennembagt.
Læg de færdige æbleskiver i et fad.
Tip!
Sæt æbleskiverne i ovnen ved 50 °C for at holde dem varme, indtil du er færdig med at stege æbleskiver og skal til at spise dem.
Kommentare (0)
Es gibt noch keine Kommentare. Sei der Erste, der einen Beitrag schreibt!