Her hylder vi den klassiske julesnack, pebernødderne – de små, sprøde kager, der fylder hjemmet med en vidunderlig duft af krydderier og julestemning.
Pebernødder er en klassisk julesmåkage, der bringer varme og krydderi til den kolde vintertid. Disse små, sprøde kager er kendt for deres karakteristiske smag af ingefær, kanel og stødte nelliker, hvilket gør dem til en uundgåelig del af den danske juletradition. Deres lille størrelse og sprøde konsistens gør dem perfekte til at nyde sammen med en kop varm gløgg eller te.
Her får du vores opskrift på de bedste pebernødder til jul! De er sprøde, lækre og super nemme at lave. Perfekte til at sprede julestemning! Få opskriften her og kom i gang med bagningen.
Pebernødder
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Julen
Servering
120-160 stk.
Tid i alt
30 minutter
Arbejdstid
10-12 minutter
Kalorier
450
Pebernødder hører sig julen til - det betyder, at der skal bages på livet løs. Uanset om man er en erfaren bager eller ej, er hjemmelavede pebernødder lette at lave og en udsøgt smagsfornøjelse for både store og små i familien.
Ingredients
-
1 DAVA æg
-
480 g hvedemel
-
150 g rørsukker (kan erstattes med hvidt sukker)
-
250 g saltet smør
-
1 dl piskefløde
-
1 tsk kardemomme
-
1 tsk DAVA stødt ingefær
-
1 tsk DAVA stødt kanel
-
1 tsk DAVA bagepulver
-
0,5 tsk stødt nellike eller DAVA hele nellike, du selv maler
-
DAVA sort peber, to dej på peberkværnet
Du skal bruge:
Instruktioner
Sådan gør du
Tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur, således det er blødt, når det skal anvendes.
Varm ovnen op til 200 °C, alm. ovnluft. Klargør en bageplade med bagepapir på, som står på bordet (denne skal ikke i ovnen).
Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse. Anvend eventuelt håndmikser eller røremaskine på laveste tempo, da dette går hurtigere.
Klargør mel og bagepulver i en anden skål og sæt til side.
Tilsæt peber, nellike, kardemomme, ingefær og kanel i smør- og sukkermassen og pisk det sammen.
Tilsæt ægget i massen og bland til det er ensartet. Tilføj herefter piskefløden stille og roligt til massen og lad det blive æltet godt ind i massen.
Tilsæt mel og bagepulver til massen og pisk/ælt til, at det bliver en samlet dej.
Skær dejklumpen ud i nogle klumper og rul disse til en pølse. Det er passende, at "pølserne" er omkring fingertykkelse. Klip eller skær rullerne ud i små stykker og rul dem til små kugler - ca. størrelse med en to-krone - og læg pebernødderne på bagepladen.
Bag pebernødderne 10-12 minutter i midten af ovnen og lad dem efter bagning køle af på en rist.
Tip!
Er det svært at samle dejen med håndmikseren eller røremaskinen, kan dejen sagtens æltes med fingrene og stadig blive jævn.
Kommentarer (0)
Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!