Donuts. Jul. Kanel. What's not to like? Vi kan ikke sige meget andet end, at juledonuts er den julegodte, du slet ikke vidste, du manglede (men det gør du - tro os).
Juledonuts
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Jul
Servering
12-14
Tid i alt
45 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Donuts. Jul. Kanel. What's not to like? Vi kan ikke sige meget andet end, at juledonuts er den julegodte, du slet ikke vidste, du manglede (men det gør du - tro os).
Ingredients
-
2 DAVA M/L æg
-
120 g hvedemel
-
30 g sukker
-
15 g smeltet smør
-
1 tsk DAVA bagepulver
-
2 tsk DAVA kanel
-
0,5 tsk DAVA salt
-
1 L DAVA fritureolie, til friturestegning
-
Flormelis
-
Lidt vand
-
Lidt spiselig glimmer
-
Lidt spiselig glimmer
Dej
Glasur
Pynt
Instruktioner
Bland de tørre ingredienser (mel, sukker, bagepulver, kanel og salt) i en skål. Kom herefter smør og æg i og rør dejen godt rundt, indtil den er helt ensartet.
Stik dine donuts ud som cirkler med et glas eller en udstikkerform, husk at også lave tilsvarende lille hul i midten. Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
Imens dine donuts hæver, varm da olien op til 180 °C – anvend et termometer til at holde styr på temperaturen.
Friter ca. 2 donuts af gangen – giv dem 1-2 minutter pr. side. Efter friteringen, læg donutsene tilbage på bagepapiret og lad dem dryppe af.
Pyntning af donuts
Bland flormelis og vand til glasur, og pynt de afkølede donuts med den. Pynt herefter med glimmer og skovsyre.
Tip!
Du kan sagtens erstatte hvedemelet med eksempelvis mandelmel eller hampemel.
Kommentarer (0)
Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!