Vaniljekranse er en klassisk julesmåkage, der bringer varme og nostalgi til enhver festlig anledning. Disse delikate, smørholdige småkager er kendt for deres lette, sprøde konsistens og den skønne smag af vanilje, der gør dem uimodståelige. Traditionelt formes vaniljekranse til små ringe, hvilket giver dem deres karakteristiske udseende og gør dem perfekte til at hænge på juletræet eller servere på kagebordet.
Når de er bagt og drysset med perlesukker, vil de ikke kun smage vidunderligt, men også se fantastiske ud på kagebordet.
Vaniljekranse hører sig julen til, og de er bare lig med juletradition og hygge. Vi giver dig vores bedste opskrift på vaniljekranse - nøjagtig som Bedste ville have lavet dem (eller, i hvert fald så tæt på som muligt).
Start med at tage smørret ud af køleskabet. Det skal være stuetemperatur, når du går i gang.
Forvarm hernæst ovnen til 200 °C alm. ovnluft.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret, således vaniljekornene fordeler sig bedre.
Rør sukker og vanilje sammen med smør i en skål og tilføj ægget. Rør godt rundt.
Tilsæt hvedemel og mandelmel og ælt det godt ind i dejen.
Beklæd en kold bageplade med bagepapir.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt dejen ud i kranse med en diameter på ca. 5 cm på bagepladen. Husk mellemrum mellem vaniljekransene, således de ikke risikerer at flyde sammen ved bagningen.
Bag vaniljekransene i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter. De skal være gyldne, ikke brune.
Kommentarer (0)
Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!